Smits Groentekwekerij B.V. | Smits Groenten en Fruit

Vers van het land naar de klant!

In onze winkel hebben wij een ruim aanbod van niet alleen groenten en fruit, maar ook verschillende streekproducten zoals yoghurt en honing maar ook wijn, kaas en mosterd. We maken ook erg lekkere salades en rauwkosten en verschillende voorgesneden producten zoals hutspot. Dit doen we allemaal met aandacht voor seizoenen en korte ketens. Ons aanbod verschilt dan ook met de seizoenen. Via socialmedia zullen we u op de hoogte houden welke producten verkrijgbaar en in de aanbieding zijn, ook denken onze medewerkers graag met u mee!

In de onderstaande lijst een greep uit ons aanbod. Wanneer u op de link klikt wordt u naar de relevante paragraaf gestuurd.

Groenten en fruit

In de winkel zult u een uitgebreid aanbod aan groenten en fruit vinden. Vanzelfsprekend zijn de gangbare groenten en fruit altijd op voorraad. Naast het vaste aanbod hebben we afhankelijk van het seizoen de nodige uitbreidingen. Denk bijvoorbeeld aan de aardbeien in het voorjaar, of de boerenkool in de winter.

Hofladen Slütter

Op vrijdag en zaterdag stond de vleeswagen van Hofladen Slütter altijd bij ons voor de winkel. Mochten jullie deze van het weekend kwijt zijn, ze hebben een permanente vaste plaats gekregen in onze winkel! 

 

 

 

 

 

 

Salades, rauwkosten en voorgesneden producten

In onze eigen snijkeuken bereiden we dagelijks verse salades, rauwkost en andere gesneden groenten. De rauwkosten en salades worden gekoeld bewaard en blijven daardoor vers en goed van smaak. Aangezien we veel gebruik maken van seizoensgebonden ingrediënten, kunnen de salades en rauwkost buiten het vaste aanbod variëren. Wij maken ook een hele leuke fruitsalade welke mooi wordt geserveerd op een grote schotel.

Salades en rauwkost doen het altijd goed op feestjes en barbecues. Wilt u grote porties bestellen, neem dan contact met ons op!

Naast de salades en rauwkosten hebben wij afhankelijk van het seizoen ook verschillende voorgesneden producten beschikbaar. Denk daarbij aan raapstelen in het voorjaar, of de hutspot en boerenkool in de winter. Ook maken wij een smaakvolle voorgesneden verse friet van onze eigen aardappelen.

Streekproducten

Wij hebben een ruim aanbod van streekproducten afkomstig van telers en producenten uit de Achterhoek. Deze producten zijn op kleine schaal en met veel passie voor het product bereid. Deze bijzondere aandacht merkt je niet alleen terug in de kwaliteit en smaak, maar ook in de toevoegingen. Een goed product heeft maar weinig extra's nodig.

We bieden verschillende producten aan, denk daarbij aan zuivel producten zoals kaas en yoghurt maar ook jam, wijnen en honing. Allemaal van lokale bodem en voor een prijs waarmee de producenten ook eerlijk beloond worden. Een aantal van de producten zijn ook vervaardigd met onze eigen groenten en fruit, zo hebben wij een heerlijke aardbeienjam en aardbeien likeur van onze eigen aardbeien gemaakt. 

Cadeaupakketten en Geschenkmanden

We hebben verschillende manden en opties voor u. Zo hebben wij standaard fruitmanden en manden met streekproducten in verschillend formaat. Erg geschikt als cadeautje of attentie om iemand beterschap te wensen. 

Bij ons kunt u uw eigen cadeaupakket of geschenkmand samenstellen. Met hulp van een van onze medewerkers beslist u welke producten in de mand komen. De medewerker zal de producten aantrekkelijk presenteren in de mand naar keuze. Het is ook mogelijk dat u het soort mand aangeeft en een richtbedrag, dan vullen wij vervolgens de mand voor u met geschikte producten. Op deze manier kunt u al voor een klein bedrag een heel leuk cadeautje geven.

U kunt ook een bepaald thema kiezen waar wij passende producten voor aanbieden. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om voor een Abraham of Sara een passende pop van groenten en fruit te maken. De mogelijkheden hierin zijn uitgebreid, komt gerust even langs om ze door te nemen.

Producten uit eigen teelt

Naast dat wij een landwinkel zijn kweken en verwerken wij ook onze eigen groenten en fruit. Door het jaar heen verbouwen wij onder andere, prei, verschillende soorten kool, asperges, aardbeien, abrikozen en aardappels. Deze producten worden aangeboden in de winkel en ook verwerkt in onze salades. Veel korter kan de keten van veld tot bord niet.

 

Vergeten groenten

Aardpeer, pastinaak, paarsepeen en koolraap. Een kleine greep uit de zogenaamd 'vergeten' groenten. Vroeger werden ze nog veel gegeten maar tegenwoordig worden ze niet zo vaak meer gegeten. Dat terwijl ze zeker niet onder doen voor de producten die nu in de winkel verkrijgbaar zijn. Ze kunnen gebruikt worden in veel Hollandse gerechten om ze een authentieke smaak te geven.

Gelukkig zijn de vergeten groenten tegenwoordig bezig met hun herintreden en waarderen steeds meer mensen ze. Deze herintrede is gestimuleerd door de Slow Food organisatie waar wij aanhanger van zijn. 

Vragen of interesse? 

Wij kunnen natuurlijk lang niet alles benoemen, heeft u vragen of zoekt u iets specifieks? Kijk dan bij ons aanbod van diensten of neem contact met ons op, onze medewerkers helpen u graag verder!